Witam tu gen, Rudin.
Tu będziemy ustalać wszystkie techniczne sprawy związane z impreza.
Jutro wieczorem będę wiedział coś więcej na jakie działania sie musimy nastawić . Wtedy zależnie od zadań będziemy ustalali co i jak .
Na dzień dzisiejszy na pewno nie obarczamy się nadmierna ilością sprzętu i każdy uczestnik powinien posiadać radio .
Czy ktoś posiada radia typu CB
Ostatnio zmieniony przez Rav 2008-05-27, 20:52, w całości zmieniany 1 raz
Ekipa: Stowarzyszenie MilSim Kraków
Wysłany: 2008-05-28, 10:39
Czołem
MilSim Kraków będzie bazował głównie na fsr-ach. Możemy zabrać też Alana jeżeli chodzi o CB, ale w testach ma dużo gorszy zasięg od fsrów (chyba, że będzie jakaś mocna stacja nadawcza).
Zobaczymy na miejscu . Na szczescie mamy stała baze taz że jesli ktoś wezmie za dużo sprzetu to nie bedzie problemu .
Zakładamy wszystkie wyjscia w góry na patrole i działania na lekko . Zadnego tergania nadmiernego sprzetu dla lansu . Uwzglednijcie to jesli chodzi o plecaki . Musimy być mobilni i byc w stanie się czybko przemieszczać zależnie od rozwoju sytuacji .
jesli macie jakieś pytania lub sugestie to prosze piszcie tu .
Dobrze by było by dowódcy grup wyjechali wczesniej z Wrocławia . Ja będę jechał około 12-13 i mam do trzech miejsc wolnych /chyba że zostane obarczony sprzętem /
Chciałbym miec dowódców tam wczesniej by ustalić pewne rzeczy na miejscu bez pospiechu
Jak wyglada u was /ekipy/ sprawa z gotowaniem ? Czym dysponujecie i w jakich ilosciach ? Jesli nic sie drastycznie nie zmieni to raczej wszystkie grupy będą działac w terenie .
Niestety z powodu róznorodnosci ekip i mundurów musimy się oznaczyć . Ja zakupię taśmy / bedzie to kolor czarny / i na miejscu sie owiniemy .
Ekipa: Stowarzyszenie MilSim Kraków
Wysłany: 2008-06-01, 22:31
szczuply napisał/a:
Jak wyglada u was /ekipy/ sprawa z gotowaniem ? Czym dysponujecie i w jakich ilosciach ? Jesli nic sie drastycznie nie zmieni to raczej wszystkie grupy będą działac w terenie .
Super bardzo nam by to odpowiadało. Postaramy się być samowystarczalni. Bierzemy 4 kuchenki na 12 osób, a żarcie każdy indywidualnie w swoim zakresie.
Problemem może być tylko woda. Dzisiaj zrobiliśmy sobie małą treningową przebieżkę po podkrakowskich górkach i jeżeli taka sama pogoda będzie za tydzień, to musimy chyba zabrać jakieś nieprawdopodobne ilości wody. Przynajmniej dzisiaj strasznie nam woda schodziła - ponad 0,5 l / 1h / 1 osobę. Nie byłoby chyba głupim pomysłem wywiezienie samochodami kilku(nastu?) baniaków z wodą i ukrycie ich (tak na czarną godzinę).
Ekipa: 22 SAS
Wiek: 30 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 12 Skąd: Wołów, Wrocław
Wysłany: 2008-06-03, 18:04
Witam Wszystkich!
Lucek 691-20-43-41
Ostatnio do gotowania zabraliśmy kuchenkę na pełnym wypasie ale tym razem przewidujemy tylko i wyłącznie suchy prowiant (ograniczamy maksymalnie obciążenie).
Cytat:
Nie byłoby chyba głupim pomysłem wywiezienie samochodami kilku(nastu?) baniaków z wodą i ukrycie ich (tak na czarną godzinę).
Doskonały pomysł (na WS1 trochę się spociliśmy targając te baniaki przez kilka godzin po oblodzonej drodze...)
CB u nas nie istnieje ale jesteśmy w posiadaniu dwuzakresowych (PMR i LPD). Zabieram nokto.
Viktor , to nie jura w tych górach płynie dużo strumieni . Woda jest dobra niczym nie skażona bo płynie powyżej zabudowń .
Ja jadę z namiotami wczesniej tak ze spotkamy się na miejscu .
watashi [Usunięty]
Wysłany: 2008-06-04, 06:49
O i to mi się podoba pytałem Latoszka a ten twierdził coś innego , co do wody oczywiście. dezinformacja ze strony przeciwnej liczą chyba na naszą całkowitą porażkę Numero moje 691366012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum